Käyttöohjeet‎ > ‎

Google+

Google+ yhdistää sosiaalisen median palveluille ominaiset tilapäivitykset, sekä videoiden ja valokuvien jakamisen. Yhteyttä kollegoihisi ja ystäviisi ympäri maailman pidät usean käyttäjän videoneuvottelulla (Hangouts). Koulutusten ja palaverien pitäminen sijainnista riippumattomasti ei ole koskaan aiemmin ollut näin helppoa! Google+ -profiilin luontisivun otsikko luonnehtiikin palvelua "reaaliaikaisen sisällön jakamisen vallankumoukseksi verkossa". Sosiaalisesta mediasta on muodostunut olennainen osa nykyaikaista yhteydenpitoa ja markkinointia, tähän tarpeeseen Google+ on erinomainen väline.
Yrityksille, oppilaitoksille ja organisaatioille se tarjoaa mahdollisuuden sekä ulkoiseen, että sisäiseen viestintään.

Liittyessäsi Google+:aan sinua pyydetään ensin luomaan itsellesi profiili ja määrittämään sen näkyvyys muille. Luotuasi profiilin voit lisätä henkilöitä Piireihisi ja aloittaa jakamisen.


Google+:aan liittyminen

Google+ -palveluun liittyminen on helppoa!

Kirjaudu ensin Wmail- sähköpostitiliisi ja klikkaa sähköpostilaatikkosi oikeassa yläkulmassa olevaa +Sinä- linkkiä, josta pääset aina helpoiten Google+ profiiliisi.

Huom! Voidaksesi luoda profiilin Google+:saan sinun tulee olla vähintään 13-vuotias.
Jos vahingossa asetat syntymäajaksesi päivämäärän, jonka  mukaan olet alle 13-vuotias, Google asettaa väliaikaisesti tilisi lukittuun tilaan, kunnes varmistat oikean ikäsi (katso ohje).

 • Tarkista, että etunimesi ja sukunimesi ovat oikein. Jos muutat etu- tai sukunimeäsi tässä kohden, myös Google -profiilisi tiedot päivitetään.
 • Valitse sukupuolesi. Jos et halua ilmoittaa sitä, valitse Muu.
 • Syötä oikea syntymäaikasi. Huom! Palveluun liittymisen alaikäraja on 13 vuotta!
 • Valitse haluatko vastaanottaa kohdennettua mainontaa
 • Napsauta Liity
 • Google+ neuvoo sinua matkalla, joten seuraa ohjeita.

   Kun otat Google+ palvelun käyttöösi, muista ensimmäiseksi määritellä yksityisyysasetuksesi, jotta tiedät mitä tietoa itsestäsi jaat kenellekin. 

    Muuta yksityisyysasetuksiasi: 

 • Avaa Google+ profiilin vasemman reunan valikosta Asetukset (valikon saat näkyviin klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta kohtaa "Etusivu")


Google+ profiilin tietojen muokkaaminen

Google+ profiilin muokkaaminen on helppoa, sillä palvelu ohjaa matkan varrella. Aina kun näet jonkin tiedon rinnalla tekstin "Muokkaa", sitä klikkaamalla saat muutettua kyseistä tietoa. 
Valitsemalla 
yläreunasta kohdan "Tietoja", löydät itseäsi koskevat tiedot, joita voit halutessasi profiiliisi lisätä.


Profiili- ja kansikuvan muuttaminen onnistuu klikkaamalla kuvassa näkyviä kohtia.


Google+ käyttöliittymä

 1. Navigaatio (ilmestyy näkyville kun siirrät hiiren vasemman yläkulman "Etusivu" -tekstin päälle)

 2. Google+ Haku

 3. Piirisi: "Kaikki" sisältää kaiken tiedon jokaisesta Piiristä tai klikkaamalla Piirin nimeä (esim. Kiinnostavat) näet vain Piiriläisten päivitykset

 4. Lisää -kohdan alta voit muuttaa Etusivusi näkymän joko kolmi- tai yksisarakkaiseksi (kuvassa yksisarakkeinen käytössä)

 5. Jaa -ikkunan kautta voit lähettää inat päivityksesi
 6. Google+ Hangouts -viestin, jonka käyttöön ottamiseksi tulee organisaation pääkäyttäjän ensin hyväksyä ehdot hallintapaneelista (lue lisää)


Google+ navigointipalkki

Etusivu: eli Stream näyttää omat muille jakamasi viestit, sekä muiden lähettämät viestit jotka on jaettu niille piireille joiden jäsen olet. Stream näyttää myös piireissäsi olevien ihmisten julkiset viestit. Voit jakaa Streamissa Jaa kuulumiset -kentän kautta tekstiä, kuvia, videota, linkkejä, tai vaikkapa sijaintitietosi. (video)

Saat jaettua kaikkia näitä myös yläreunan palkista Jaa -kentän kautta. Kenttä löytyy sähköpostiosoitteesi vierestä.

Profiili: Oma sivusi, jossa näkyy päivityksesi, kuvasi ja tallentamasi tiedot 

Henkilöt: Henkilöt, jotka ovat lisänneet sinut Piireihinsä tai sinä heidän. Piirisi -kohdassa luot ja hallinnoit omia Piirejäsi (video).

Kuvat: Voit helposti jakaa, muokata ja hallita kuviasi. Kuvia voit lisätä suoraan Google+:san kansioon sekä tietokoneeltasi, että mobiililaitteesta, tai hyödyntää Picasa Web -albumeja (video).

Mistä kohistaan: Suositut aiheet, Yhteisöt ja tapahtumat Google+:ssa
Yhteisöt: Yksityinen Yhteisö perheen tai ystävien kesken, tai julkinen Yhteisö suosikki artistillesi. Voit itse luoda yhteisön tai liittyä sellaiseen ja jakaa ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa.

Tapahtumat: Kutsu ihmisiä tapahtumaan, jaa valokuvat tapahtumaan osallistuneiden kesken, merkitse tapahtuma Google Kalenteriisi

Hangouts On Air: Julkisia Hangouteja, joihin jokainen voi liittyä

Sivut: Voit luoda yritykselle tai organisaatiolle oman Sivun Google+:saan ja jakaa sen kautta seuraajille päivityksiä, kuvia ja muuta mielenkiintoista

Paikalliset: Parhaiden palveluiden löytämiseksi anna tai etsi arvioita. Mukana myös Zagat- ravintolaopas.

Pelit: Google+ -palvelussa on pelihuone. Pelaa pokeria, rakenna uusi sivilisaatio, nöyryytä sikaa tai vain napsauttele villisti kaikkea liikkuvaa.

Asetukset: Oman profiilisi yksityisyysasetukset


Jaa kuulumiset
Jaa kuulumiset -ikkunassa säädät viestiesi näkyvyyden viestikohtaisesti kohdassa Vastaanottaja. 

    Jakamisen näkyvyyden vaihtoehdot ovat seuraavat:

 • Kirjoita henkilön nimi tai sähköpostiosoite jakaaksesi tietylle henkilölle

 • Valitsemasi Piiri, jolle haluat jakaa (esim. Perhe)

 • Piirisi jakaa kaikille Piireissäsi oleville henkilöille

 • Laajennetut piirit jakaa Piireissäsi olevien henkilöiden Piireissä olijoille

 • Julkinen jakaa kaikille jotka ovat lisänneet sinut Piireihinsä, riippumatta siitä ovatko he Piireissäsi vai eivät


Ilmoitukset

Liityttyäsi Google+:saan, käyttäjätunnuksesi vieressä näkyy pieni neliö jonka sisällä on numero. Numero näyttää, montako lukematonta Ilmoitusta sinulla on. Ilmoitukset ovat tiedotteita esimerkiksi saamistasi viesteistä, tai siitä, että henkilöt ovat lisänneet sinut Piireihinsä. Napsauttamalla numeroa näet ilmoitukset. Numero näytetään myös muilla Google Sovellusten sivuilla, kuten Gmailissa ja Kalenterissa. Ilmoitusten viereisestä Jaa -kentästä voit koska tahansa jakaa tekstiä, kuvia ja muuta Google+ profiiliisi.


Hangouts ja Chat

Lue lisää täältä.

Google+ Hashtags