Minkälaiset ovat Google-sovellusten offline-ominaisuudet?


Vastaus:

Tiedämme, että offline-ominaisuudet ovat edelleen tärkeitä tämänhetkisessä yritysmaailmassa. Laajakaistayhteys on jo lähes kaikkialla, mutta siitä huolimatta on edelleen tilanteita, joissa käyttäjien on työskenneltävä offline-tilassa (esim. lentokoneessa). Google on julkaissut Google Gearsin, joka on alan standardi ja avoimen lähdekoodin työkalupaketti. Sen avulla Web 2.0:n selainpohjaiset sovellukset voidaan ottaa käyttöön offline-tilassa. Googlen sovellukset perustuvat avoimiin alan standardeihin.

Gmailia voidaan käyttää Gearsin kautta offline-tilassa suoraan selaimelta, samoin kalenterin ominaisuuksia. Gmailia voi käyttää selaimen sijaan myös asiakassovelluksilla, kuten Outlook, Thunderbird ja Mac Mail, käyttäen POP3- tai IMAP-protokollaa.

Google-kalenteria voidaan käyttää offline-tilassa selaimelta tai millä tahansa asiakassovelluksella, joka tukee iCal-standardia (esim. Outlook ja iCal).

Google-dokumentit tukee kaikkien yleisesti käytössä olevien tiedostomuotojen tuontia ja vientiä. Esimerkkejä näistä ovat Word, Excel, PowerPoint, PDF, HTML, OpenOffice, CSV ja TXT.


Lisätietoa:

Lisätietoa englanniksi Linkki